• /images/content/flyaway.jpg
 • /images/content/fotobloem.jpg
 • /images/content/strandpalen.jpg
 • /images/content/fotospin.jpg
 • /images/content/fotobos.jpg
 • /images/content/fotostrand.jpg
 • /images/content/fotoboom.jpg
 • /images/content/fotovis.jpg
 • /images/content/fotobaai.jpg
 • /images/content/fotozen.jpg
 • /images/content/fotobootjes.jpg

Diensten

Het versterken van je persoonlijke basis is de kern van mijn dienstverlening. Mijn trajecten zorgen ervoor dat je beter in verbinding bent met jezelf en je omgeving zodat je steviger in je schoenen staat. Dan kun je beter je grenzen aangeven, keuzes maken en je richtnig bepalen.

Onderstaande varianten worden altijd afgestemd op je persoonlijke omstandigheden en wensen. Kies wat jou het meest aanspreekt. It’s never too late to Join Your Life!

1 - BACK ON TRACK   Terugkerende thema's oplossen, bindingsangst, moeizame relaties 

Back on track

Terugkerende thema's oplossen, bindingsangst, moeizame relaties, communicatie, levensvragen

Voor wie?

Kom je herhaaldelijk die rode draad tegen in je leven? Je treft bijv. steeds de verkeerde partner, werkgever of vrienden. Je hebt problemen met intieme relaties, zelfvertrouwen, familie of conflicten. Bepaalde emoties en gedachten weerhouden je ervan keuzes te maken of om jezelf te uiten. Wil je meer zichtbaar worden, beter communiceren of een andere weg inslaan? Je vraagt je af: "Is dit het nu?" Dan zijn mijn trajecten wellicht iets voor jou!

Wat je tijdens je opvoeding hebt meegekregen bepaalt sterk hoe je nu in elkaar steekt. Soms zo sterk dat je er nog last van kunt hebben. Je zit dan vast in hardnekkige gewoontes waar je maar niet van los komt. Het mooie is dat elke relatie en ervaring in verleden en heden een mogelijkheid biedt tot inspiratie en groei. En een goede relatie begint bij jezelf. Dus aan de slag!.

Hoe?

Aan hand van een intake bepalen we het traject. Tijdens het traject gaan we op zoek naar 'het totaal plaatje'. Je krijgt meer inzicht, je gaat op zoek naar de oorzaak en een duurzame oplossing. In dit traject zet jij jezelf centraal en wordt het dagelijks leven het speelterrein waar je nieuwe mogelijkheden in praktijk brengt. Ik richt mij daarbij op het versterken van je persoonlijke basis zodat je meer draagkracht en zelfvertrouwen ontwikkeld. Dan ben je beter in staat om gebeurtenissen uit het verleden te verwerken, gewoontes te doorbreken en persoonlijk te groeien.

Resultaat

 • Door je persoonlijke basis te versterken en belemmeringen op te lossen krijgt je eigenwaarde en zelfvertrouwen een boost. 
 • Je kunt meer jezelf zijn in contact met anderen.
 • Je komt meer voor jezelf op en durft je talenten en kwaliteiten te laten zien.
 • Je houdt meer energie over doordat jij uitmaakt waar je aandacht naar toe gaat.
 • De deur staat open voor groei.
 • Kortom je zit lekkerder in je vel, je zorgt beter voor jezelf en gaat meer zelfbewust door het leven.

Duur en kosten

In dit traject treffen we elkaar tussen de 6 tot 8 keer. De sessies duren 1 uur en 15 minuten. 

Tarieven

Maak een afspraak

 

Op alle dienstverlening zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

2 - HOOGGEVOELIGHEID   Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?

Hooggevoeligheid

Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt? 

Prikkels op een natuurlijke manier leren filteren.

Kwaliteiten kunnen inzetten wanneer jij dat wilt.

Voor wie?

Dit traject is voor hooggevoelige personen die moeite hebben om prikkels van binnenuit en buitenaf op een natuurlijke manier te filteren. Die hun mooie kwaliteiten leren inzetten wanneer zij dit willen, dus leren grenzen aangeven.

Wil je weten of je hooggevoelig bent?  Doe de test

Lees hier meer over hooggevoeiligheid.

Hoe?

We gaan op zoek naar wat voor jou werkt en wat je makkelijk kunt toepassen in het dagelijks leven. Je lifestyle nemen we onder de loep zodat deze meer overeenkomt met wat jij wil en wat goed voor je is.

Jouw basis bepaald mede hoe gevoelig je bent voor prikkels van binnen- en buitenaf. Daarom zet je je jezelf centraal en onderzoekt bewuste en onbewuste oorzaken binnen en buiten jezelf. Door middel van oefeningen leer je te onderscheiden welke mechanismen en strategieën binnen jezelf ervoor zorgen, dat je prikkels bewust of onbewust toelaat. Daarbij zijn er ook de (on)bewuste overtuigingen die van invloed zijn op de mate van gevoeligheid. Leren ruimte innemen, de juiste grenzen stellen en keuzes maken kunnen je hierbij helpen. 

Resultaat 

 • Na dit traject ben je meer in contact met jezelf en de wereld om je heen.
 • Je kunt je beter focussen op wat goed voor je is.
 • Je hebt aan je basis en je fundering gewerkt waardoor je beter je grenzen kunt aangeven, je richting bepalen en stappen voorwaarts nemen in het leven.

 

Duur en kosten

In dit traject treffen we elkaar tussen de 4 tot 6 keer.

De sessies duren 1 uur en 15 minuten.

 

Tarieven

Maak een afspraak

Wil je weten of je hooggevoelig bent?  Doe de test

Lees hier meer over hooggevoeiligheid.

Op alle dienstverlening zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

3 - BACK TO BASIC   w.o. Burnout, Reïntegratie, Preventie

Back to basic

Herstel, preventie, begeleidingstrajecten, reïntegratie.

Je energie weer op pijl.

Voor wie?

Ben je bijna 6 weken ziek? Je wilt herstellen van een burnout of je bent nooit echt goed hersteld en komt er maar niet bovenop. Of wil jij je leven weer op de rit krijgen na een ingrijpende gebeurtenis. Dan is dit een mooie gelegenheid om terug te gaan naar de basis en van binnenuit echt te gaan herstellen. Zodat jij je fundering weer stevig kunt opbouwen.

Doe de burn-outtest >> Burnout

Doe de stresstest >> Stresstest

Hoe?

Traject via werkgever of UWV 

Aan de hand van een intake maken we een Plan van Aanpak. Waarin staat vermeld wat je de komende tijd gaat doen om weer te herstellen, met als doel terug te keren naar werk. Er wordt een offerte op maat gemaakt.

Traject particulier 
Aan hand van een intake wordt er een plan op maat gemaakt.

Skype of telefonisch
Ben je burnout en te moe om naar mij toe te komen? Of woon je te ver weg? De (vervolg) sessies kunnen ook via Skype of telefonisch.

Hoe ziet een traject er uit?

 • Afhankelijk van waar je nu bent werk je eerst in alle rust en op een ontspannen manier aan lichamelijk, geestelijk en emotioneel herstel. Verder ligt de nadruk in dit traject op diepgang en basisvertrouwen.
 • Je zet jezelf centraal en onderzoekt bewuste en onbewuste oorzaken binnen en buiten jezelf. Want waarom ben jij burnout geraakt? Of waarom is het zo moeilijk om een bepaalde gebeurtenis te verwerken of achter je te laten? Je werkt aan helderheid en duidelijkheid zodat je inzicht krijgt in jouw leef- en/of werksituatie. Het is tijd voor verwerking, loslaten van het oude en open staan voor het nieuwe. Omdat je echt wil en bereid bent om aan jezelf te werken wordt jouw inzet zichtbaar voor jezelf en de mensen om je heen.
 • Jouw idee, behoefte of mening wordt duidelijk en dit kan je steeds beter uiten. Je stelt je grenzen en nieuwe ervaringen versterken het geloof in jezelf. Je geeft jezelf meer ruimte waardoor je op jouw manier aanwezig kunt zijn binnen je leven en werk.

Resultaat

 • Je bent meer in contact met jezelf en de wereld om je heen.
 • Met een stevige fundering en voldoende energie voel jij je op je plek.
 • Je kunt je grenzen aangeven/ verleggen, je richting bepalen en weer stappen voorwaarts nemen in het leven.

Duur en kosten

In dit traject treffen we elkaar tussen de 6 tot 8 keer.

 

De sessies duren 1 uur en 15 minuten. 

 

Tarieven

Maak een afspraak

Op alle dienstverlening zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

4 - BASIC TRUST   Jij lekker in je vel, je kind lekker in zijn vel

Basic trust

Jij lekker in je vel, je kind lekker in zijn vel.
Herstel de liefdevolle binding tussen jou en je kind.

Voor wie?

Hechtings- en bindingsproblemen. Er zijn trajecten voor moeders en voor vaders.

Traject moeder

Dit traject is voor de moeder die zich afvraagt waarom de relatie met haar kind niet goed is. Waarom het nooit helemaal zo geworden is zoals ze vooraf verwachtte.

Het is een gevoel dat je het liefst diep wegstopt en je aan niemand vertelt of laat zien. Er klopt iets niet. Je voelt geen hechte binding met je kind maar eerder afstand. Dit kan erg verwarrend zijn. Je bent echter niet alleen in je gevoelens want dit komt meer voor. En het goede nieuws is: Het is niet jouw schuld en jij kunt hier iets aan doen.

Er is iets tussen jou en je kind gekomen. Dit kan van alles zijn: Overlijden van een dierbare, relatieproblemen, miskraam, traumatische bevalling, zwangerschapsproblemen, keizersnede (onverwerkte) rouw, ziekte, etc. Naast de gebeurtenissen die rondom de zwangerschap en bevalling zijn gebeurt, speelt ook de hechting met je eigen ouders een rol.

Jij kunt er voor zorgen dat de binding tussen jou en je kind herstelt  zodat het voor je kind veilig voelt om zich aan jou te hechten.

Wanneer de binding tussen jou en je kind niet goed heeft plaatsgevonden kan je kind zich niet goed aan jou hechten. Hierdoor ontstaan er vaak allerlei problemen tijdens het opgroeien. Dit kan gedragsproblemen en lichamelijke klachten veroorzaken waaronder ook astma. De mogelijkheid bestaat dus dat je kind problemen heeft omdat de binding niet goed is. 

Indicatie

Hechtingsproblemen: een indicatie kan zijn:

 •          Waarom heb ik met mijn ene kind minder binding dan met mijn andere kind?
 •          Ik hoor toch van mijn kind te houden? Maar het voelt anders dan ik had verwacht.
 •          Zodra ik toenadering zoek duwt hij/zij me weg.
 •          Waarom heb ik het gevoel dat er iets niet klopt?
 •          Ik weet niet meer hoe ik met hem/haar om moet gaan.

 

Hoe?

Aan de hand van een intake onderzoeken we wat er tussen jou en je kind is gekomen. Je eigen geschiedenis, hechting met je ouders komt indien nodig ook aan bod. Dit is de leidraad tijdens de sessies met jou.

Is je kind 12 jaar of jonger dan kun jij ervoor zorgen dat de binding tussen jullie hechter wordt. Door te achterhalen wat er tussen jou en je kind is gekomen en dit te verwerken komt er weer ruimte voor een liefdevolle binding naar je kind en kan hij/zij zich weer onvoorwaardelijk aan jou hechten.

Is je kind ouder dan 12  jaar dan is hij/zij zich al van nature aan het onthechten maar desalniettemin is dit traject zeer de moeite waard om jullie relatie te verbeteren.

Traject vader

De vader speelt ook een grote rol bij de hechting. Dit vergt een andere benaderingwijze binnen de begeleiding. Neem contact op voor meer informatie.

Resultaat

 •          Je basis is sterker geworden.
 •          Je kunt gebeurtenissen uit het verleden achter je laten. 
 •          Nieuwe mogelijkheden worden duidelijk. 
 •          Jou ontwikkeling heeft een positieve uitwerking op je kind. 
 •          De weg is vrij om een liefdevolle binding met je kind aan te gaan zodat je kind zich ook aan jou kan hechten.

 

Duur en kosten

De duur van het traject hangt af in hoeverre je eigen geschiedenis van invloed is op de binding met je kind.

In een kort traject treffen wij elkaar tussen de 4 tot 6 keer. In een langer traject tussen de 6 tot 8 keer. 

De sessies duren 1 uur en 15 minuten.

Tarieven

Maak een afspraak

Op alle dienstverlening zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

* Studies van Marshall Klaus MD en John Kennell MD Marshall Klaus MD- First hour of life >>> Bekijk hier het filmpje

** Tony Madrid Ph.D. >>> Bekijk hier het filmpje Lees hier een interview met Tony Madrid Interview met Tony Madrid (engels)

 

Ervaringen van cliënten

- Ervaringen van cliënten >>>

Persoonlijk traject

"Ik kwam bij Erna om weer meer in m'n kracht te komen staan. Ook wilde ik weten waar mijn onzekerheid vandaan kwam. Door haar positieve en gelijkwaardige aanpak, liet zij mij zelf de antwoorden geven. Ze luisterde echt naar me en raakte de kern. Ze gaf me meer inzicht in hoe situaties zijn ontstaan. De familieopstellingen hielpen daarbij. Geen zwaar gedoe of gegraaf in het verleden, maar vooral positief en opbouwend. Ze gaf me vooral het gevoel dat ik goed ben zoals ik ben en dat voelt goed!" 
- Anique, Leiden


FiloThema avonden

"Wat fijn is aan de bijeenkomsten is dat er veel herkenning zit in de  verhalen van anderen. Door die herkenning mag mijn hooggevoeligheid er zijn en leer ik het beter  te benoemen. Soms werkt zo’n bijeenkomst subtiel door, maar vaak is er een Eye opening moment". 
- Sylvia

"Hier een paar regels over mijn ervaring met de hooggevoeligheidsavonden. Al sinds geruime tijd weet ik dat hooggevoeligheid iets is waar ik vele kenmerken van tegenkom in mijn dagelijks leven. Toch bleef er lange tijd een soort weigering om dit aan mijzelf te erkennen. Toen ik besloot mee te doen aan een aantal avonden georganiseerd voor mensen met hooggevoeligheid viel kwartje na kwartje na kwartje. Het was ZO fijn om woorden te kunnen geven aan al die ervaringen die andere hooggevoelige direct herkennen. Het was ook fijn om er samen om te kunnen lachen. Maar vooral....ik denk dat ik steeds meer voor mijzelf erken dat dit is wat ik ben...hooggevoelig. De erkenningen en de aanvaarding maken dat ik er niet meer zo tegen hoef te vechten of het zo af hoef te keuren in mijzelf".  
- Groet, Petra

"Ik ervaar het als erg prettig om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Het geeft mij (h)erkenning en steun. De toegevoegde waarde van deze bijeenkomsten is dat met elkaar een sfeer van veiligheid, vertrouwelijkheid en wederzijds respect wordt gecreëerd". 
- Karen

 

Familiepanorama
 
Ik kan het familiepanorama met Erna van harte aanbevelen. Erna heeft samen met ons team een bedrijfspanorama gedaan en ze heeft met mij een familiepanorama gedaan.
 
Dat geeft veel inzicht in de verhoudingen onderling en de manier waarop je zelf in het geheel staat. En daarmee wordt zichtbaar waar bepaalde blokkades vandaan komen en hoe je die kunt oplossen.
De methode is heel eenvoudig en Erna loodst je met humor, veilig en integer door alle verouderde systemen heen. Daarna zet ze samen met jou een nieuw systeem neer waardoor je ongeremd de toekomst in kan.
Met Join Your Life heeft Erna zichzelf ook opnieuw neergezet en ze bruist van de energie. Daarom zeg ik: Join your Life met Erna
 
Anka Blankendaal

 

Wat is hooggevoeligheid? » hooggevoeiligheid


Diverse testen - Hooggevoeligheid, Burnout, Stress 

- Burn-outtest >> Burnout

- Stress test >> Stresstest 

- Hooggevoeligheid test >>  Doe de test

 Vergoeding verzekeraars »verzekeraar

Contact » contact 

"Kijk ik om me heen...sta ik midden in mijn leven.": Loesje

 

 

"Het is belangrijk om iemand te hebben die naast je staat, bij wie het veilig voelt om je gedachtes en gevoelens te delen zodat je weer overeind kunt komen. Mensen hebben mensen nodig."